zondag 3 mei 2009

Grevelingen 2 en 3 mei 2009Op zaterdag morgen met Guido mee de inschrijvingen gedaan van de eerste manche voor het Belgisch Kampioenschap Formula, Slalom en natuurlijk onze eigen T293 klasse. Tot grote verbazing van de mensen van BABC moest ik inschrijvingsformulieren bij laten maken, uiteindelijk kwamen we aan 42 ingeschreven Techno surfers (bedankt Hazewinkel ,Beervelde, Oostende,onze Nederlandse vrienden en de andere clubs).De Techno's gingen van start in een matig windje en naarmate de dag vorderde nam deze af tot op de limiet. Leuk voor onze lichtgewichten zoals Jonas, Morgan, Sam en Imkes, minder leuk voor de sterkere en zwaardere surfers als Andrea(meisjes), Bjorn, Edward, Clint en Kjell.Door de minimale wind raakten de lichts makkelijker in plané dan de zwaardere teammates.De dag werd afgesloten met op 1 Marc Van Santen gevolgd door Jonas Kjell en Jort.Voor de nieuwkomers uit de andere clubs was deze wind een geschenk van Eolus, zij konden eens zien en voelen wat het is om een hele dag paraat te staan en te varen op een watervlak dat wat groter is dan de meeste gewend zijn. Nogmaals door dit meer te doen krijgen zij meer ervaring en zullen ze beter worden.Op dag twee totaal andere surfcondities, smorgens een povere 10 knopen maar de voorspellingen waren niet min. De wind wakkerde aan tot tegen de 20 knopen. Weer dus voor de andere groep.De strijd om de eerste plaats in het BK ging dus weer goed los.
Nu kwamen de nieuwkomers meer in de problemen, harde windmet een venijnige Grevelingen chop maakte er een echte afvalrace van. Na nog enkele fel betwiste courseracings werd er beslist om ook met de techno's eens op de slalombaan van start te gaan.16 deelnemers durfden deze uitdaging aan.Het werd een bloedstollende en boeiende strijd om elke plaats, zowel vooraan als achteraan werden er geen kadootjes uitgereikt en de reacties achteraf waren unaniem: keitof dit moeten we meer doen,keihard down the line knallen om de boeien gijpen en terug knallen.
Door deze dag met meer wind werd er in het klassement een beetje van plaats gewisseld en zag de top 3 er als volgt uit Marc(NED 211) Kjell(BEL21) en Jonas(BEL112)Na deze eerste grote Belgische confrontatie weet iedereen weer aan welk project er moet gewerkt worden: gijpen starten lowwind harde wind iedereen zal wel ergens iets weten waaraan hij of zij wat moet werkenfoto's ook reeds online, vooral van het slalomgebeuren omdat de course race te ver uit de kant gevaren werd.Foto's op het webalbum
grtzs pat

Geen opmerkingen: