dinsdag 24 juni 2008

North Sea Cup Wimereux (Zaterdag)


Na een ritje van 2h45 over goede autosnelwegen en tegen een normale snelheid komen we aan in het gezellige stadje Wimereux waar afgelopen weekend het tweede luik van de North Sea Cup gevaren werd.

Slechts één belgische deelnemer maar deze voelt zich echt wel thuis tussen onze Nederlandse trainingspartners.



Robert Jan(grijze pull) bestudeert de sailing instructions en het stromingsdiagram en legt aan de groep uit hoe het in zijn werk gaat. Voorts lijkt het wel een geanimeerde boel daar .

Dag één een limiet windje van 5 knoopjes gevolg een pompwedstrijdje.





Aan de start,onder het oog van de leeuwenrots , een veertigtal Bic 293s die allemaal kwamen om te winnen. Elke manche wordt hard bevochten en er worden geen cadeau's uitgedeeld


Tegen het einde van de dag kunnen de sterksten hun boardje al eens laten planeren.

Voor de formula's is het echt wel te weinig wind en na een drie kwartier opkruisen zonder de boei te bereiken gevolg race afgebroken.




















Voor de deelnemers en de geïnteresseerden was er een avondmaal voorzien welk een gemengde appreciatie genoot. Na het eten een kleine tombola waarbij onze surfers weer in de prijzen vielen.

Voor enkele onder ons had de avond toch nog een wrange bijsmaak: de uitschakeling van Oranje op het EK. Wat surfprestaties betrof kjell in de top 10 met de trainingsmaatjes op zijn nek.
more pics op

Geen opmerkingen: